ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТИЖНЕВЕ МЕНЮ (на весняний період)
для закладів дошкільної освіти Черкаської міської ради
для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) загального типу
для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу
для закладів дошкільної освіти комбінованого типу (ясла-садок)
для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) спеціального типу
для закладів дошкільної освіти (дитячий садок) спеціального типу
ПОНЕДІЛОК Перший тиждень
Найменування продуктів | Вихід, г (ясла) | Вихід,г ( сад ) |
Сніданок |
Буряк тушкований з чорносливом (до 15 квітня) | 34 | 47 |
Огірок свіжий (з 15 квітня) | 20 | 25 |
Каша кукурудзяна розсипчаста | 90 | 113 |
Чахохбілі з м’ясом курки | 32/45 | 45/60 |
Сік фруктовий | 120 | 180 |
Бутерброд з маслом вершковим і твердим сиром | 30/3/5 | 30 / 3/7 |
Фрукти за сезоном (апельсин) | 27 | 36 |
Обід |
Теплий салат з цвітної капусти та овочів /салат з капусти та кропу | 50/30 | 50/45 |
Суп гороховий з грінками | 150 /15 | 200 /15 |
Пиріг пастуший (м'ясо яловичини ) | 140 | 187 |
Компот із суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 15 | 15 |
Вечеря |
Суп молочний з макаронами | 150 | 200 |
Шарлотка яблучна | 65 | 90 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Фрукти за сезоном (банан) | 27 | 36 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1125,72 | 1344,72 |
ВІВТОРОК Перший тиждень
Найменування продуктів | Вихід, г (ясла) | Вихід,г ( сад ) |
Сніданок |
Морква тушкована з курагою | 53 | 70 |
Вареники ліниві з сиром кисломолочним | 120 | 150 |
Соус фруктовий (із вишні свіжомороженої) | 22 | 30 |
Йогурт питний | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном (банан) | 27 | 36 |
Обід |
Капуста тушкована / салат з свіжої капусти, огірків та кропу | 38/50 | 50/70 |
Суп - пюре з квасолі із сметаною | 150/4 | 200/6 |
Каша пшенична розсипчаста з цибулею | 97 | 121 |
Шніцель рибний натуральний | 47 | 70 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | | |
Салат з варених овочів /салат з редису та свіжих огірків | 41/50 | 55/63 |
Каша гречана розсипчаста | 90 | 113 |
Тефтелька куряча (з овочами) | 66 /24 | 88 /32 |
Сік томатний | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном (яблуко) | 60 | 80 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1305,05 | 1647,00 |
СЕРЕДА Перший тиждень
Найменування продуктів | Вихід, г (ясла) | Вихід,г ( сад ) |
Сніданок |
Салат з зеленого горошку з цибулею | 40 | 55 |
Яєчна кашка | 52 | 52 |
Фузілі з сиром твердим | 90/7 | 113/9 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Фрукти за сезоном (банан) | 60 | 80 |
Обід |
Ікра з моркви / салат зі свіжих огірків та зеленої цибулі | 65/50 | 81/70 |
Борщ полтавський з галушками | 150/27 | 200/36 |
Каша рисова розсипчаста | 82 | 103 |
Котлета рублена з м’яса курки | 58 | 77 |
Компот із свіжих яблук | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря |
Капуста смажена в сухарях /салат із зеленої цибулі з твердим сиром | 24/40 | - |
Салат з квашеної капусти і яблук /салат із зеленої цибулі з твердим сиром | - | 50/40 |
Каша кукурудзяна розсипчаста | 90 | 113 |
Кури з яблуками в сметані | 30/30 | 40/40 |
Компот із суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1256,22 | 1607,97 |
ЧЕТВЕР Перший тиждень
Найменування продуктів | Вихід, г (ясла) | Вихід,г ( сад ) |
Сніданок |
Морква припущена із родзинками | 60 | 80 |
Локшинник з сиром кисломолочним | 115 | 150 |
Соус молочний | 15 | 20 |
Кефір | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном (груша) | 27 | 36 |
Обід |
Салат з яйцем, сиром та кип’яченою сметаною | 50 | 50 |
Суп гречаний | 150 | 200 |
Товчанка | 112 | 140 |
Фіш-боли в томатному соусі | 50/27 | 75/41 |
Компот із плодів сушених (кураги) | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря |
Салат з варених овочів/огірок свіжий | 41/20 | 55/25 |
Каша ячна в’язка | 82 | 103 |
Курка по-італійські (підлива) | 36/10 | 48/13 |
Компот із вишні (свіжомороженої) | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом | 50 | 70 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1131,20 | 1430,60 |
П’ЯТНИЦЯ Перший тиждень
Найменування продуктів | Вихід, г (ясла) | Вихід,г ( сад ) |
Сніданок |
Омлет драчена | 46 | 46 |
Каша Янтарна з яблучним соусом | 100/22 | 125/31 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном ( банан) | 60 | 80 |
Обід |
Салат український /салат з редиски та зеленої цибулі | 65/38 | 90/48 |
Борщ з квасолею і картоплею зі сметаною | 150 /4 | 200 /5 |
Булгур з овочами | 90 | 105 |
М'ясо відварене в кисло – солодкому соусі (свинина) | 27 / 23 | 36 / 31 |
Компот із свіжих фруктів (яблуко) | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря |
Пудинг з цвітної капусти | 60 | 80 |
Рагу із м’яса курки | 31/100 | 42/134 |
Напій лимонний з родзинками | 150 | 180 |
Бутерброд з твердим сиром | 30/5 | 30/7 |
Фрукти за сезоном (апельсини) | 27 | 36 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1296,70 | 1642,22 |
ПОНЕДІЛОК Другий тиждень
Найменування продуктів | Вихід, г (ясла) | Вихід,г ( сад ) |
Сніданок |
Омлет з морквою | 60 | 60 |
Плов фруктовий ( яблука, курага,родзинки) | 100 | 120 |
Йогурт питний | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном (банан) | 27 | 36 |
Обід |
Салат з зеленого горошку з цибулею | 40 | 55 |
Борщ український | 150 | 200 |
Каша гречана розсипчаста | 90 | 113 |
Шніцель зі свинини або яловичини | 60 | 80 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря |
Салат з буряком та сухариками (до 15 квітня) | 50 | 75 |
Свіжий огірок (з 15 квітня) | 20 | 25 |
Фузіллі з твердим сиром | 90/7 | 113/9 |
Пудинг із м’яса курки | 60 | 80 |
Компот із свіжих яблук | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном (апельсин) | 27 | 36 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1369,81 | 1681,02 |
ВІВТОРОК Другий тиждень
Найменування продуктів | Вихід, г (ясла) | Вихід,г ( сад ) |
Сніданок |
Гарбуз запечений з яблуками | 45 | 60 |
Запіканка рисова з сиром кисломолочним | 100 | 130 |
Соус молочний | 15 | 20 |
Кефір | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном(банан) | 27 | 36 |
Обід |
Салат з буряка та грецького горіха ( до 15 квітня) | 30 | 50 |
Салат з капусти та кропу (з 15 квітня) | 30 | 30 |
Суп із цвітної капусти зі сметаною | 150/5 | 200/8 |
Пюре з бобових(гороху або сочевиці) з вершковим маслом | 90 | 113 |
Тефтелі БЕЛІП в сметанно-томатному соусі | 60/20 | 90/30 |
Сік фруктовий | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря |
Пюре морквяне /салат із свіжих огірків | 54/25 | 73/30 |
Каша вівсяна в'язка | 82 | 103 |
Чахохбілі з куркою | 32/45 | 43/60 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Бутерброд з маслом вершковим і твердим сиром | 30/3/5 | 30/3/7 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1270,49 | 1689,62 |
СЕРЕДА Другий тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок |
Капуста тушкована /салат із свіжої капусти, огірків та кропу | 38/50 | 50/70 |
Різотто з зеленим горошком та твердим сиром | 80/3 | 100/5 |
Тефтелька куряча (з овочами) | 64/24 | 88/32 |
Сік томатний | 120 | 180 |
Бутерброд з твердим сиром | 30/5 | 30/7 |
Фрукти за сезоном (яблуко) | 27 | 36 |
Обід |
Теплий салат із овочів з цвітною капустою / салат з редису та зеленої цибулі | 50/38 | 50/48 |
Суп з макаронними виробами та картоплею | 150 | 200 |
Картопля відварна з вершковим маслом | 88 | 110 |
Биточки парові (з м’яса яловичини) з соусом молочним | 60/15 | 80/20 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря |
Суфле яєчне | 75 | 75 |
Вареники з вишнями(свіжомороженими) | 85 | 115 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном(банан) | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1160,16 | 1439,97 |
ЧЕТВЕР Другий тиждень
Найменування продуктів | Вихід, г (ясла) | Вихід,г ( сад ) |
Сніданок |
Салат з зеленого горошку з цибулею/ Свіжий огірок | 40/20 | 55/25 |
Каша ячна розсипчаста з цибулею | 96 | 120 |
Суфле рибне | 45 | 68 |
Компот із вишні (свіжоморожених) | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном (яблуко) | 27 | 36 |
Обід |
Буряк тушкований з чорносливом (до 15 квітня) | 34 | 47 |
Салат зі свіжої капусти з кропом (з 15 квітня) | 32 | 45 |
Суп-харчо | 150 | 200 |
Булгур з овочами | 90 | 105 |
Котлета рублена з м’яса курки | 58 | 77 |
Напій лимонний з родзинками | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря |
Морква тушкована з курагою | 53 | 70 |
Сирний чізкейк із шоколадним соусом | 122/20 | 155/35 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном (банан) | 60 | 80 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1217,25 | 1575,35 |
П’ЯТНИЦЯ Другий тиждень
Найменування продуктів | Вихід, г (ясла) | Вихід,г ( сад ) |
Сніданок |
Салат з яйцем, сиром та кип’яченою сметаною | 50 | 50 |
Каша пшенична в’язка | 90 | 113 |
Биточокрублений з м’яса курки паровий | 58 | 77 |
Чай байховий | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном (яблуко) | 27 | 36 |
Обід |
Вінегрет (до 15 квітня) | 75 | 100 |
Огірок свіжий (з 15 квітня) | 20 | 25 |
Суп болгарський зсметаною | 150/4 | 200/5 |
Каша гречана розсипчаста | 82 | 103 |
Оладки курячі з цибулевим соусом | 70/11 | 93/15 |
Кисіль вишневий (вишня свіжозаморожена ) | 150 | 103 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря |
Каша «Янтарна» (із пшона і яблук) | 100 | 125 |
Шарлотка яблучна | 67 | 90 |
Компот із суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1227,20 | 1548,20 |
ПОНЕДІЛОК Третій тиждень
Найменування продуктів | Вихід, г (ясла) | Вихід,г ( сад ) |
Сніданок |
Горошок овочевий відварний/ салат з редису та зеленої цибулі | 40/38 | 53/48 |
Омлет з твердим сиром | 57 | 57 |
Макаронні вироби відварені з маслом вершковим | 90 | 112 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Асорті фруктове (банан, апельсин, яблуко) | 50 | 75 |
Обід |
Салат із зеленої цибулі з твердим сиром | 40 | 40 |
Борщ полтавський з галушками | 150/27 | 200/36 |
Каша вівсяна в’язка | 82 | 103 |
Нагетси курячі | 56 | 75 |
Сік фруктовий | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря |
Капуста смажена в сухарях / огірок свіжий | 24/20 | 32/25 |
Картопля тушкована з цибулею та томатом | 100 | 125 |
Шніцель зі свинини | 60 | 80 |
Компот із вишні (свіжозамороженої) | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1306,70 | 1632,45 |
ВІВТОРОК Третій тиждень
Найменування продуктів | Вихід, г (ясла) | Вихід, г ( сад ) |
Сніданок |
Салат з запеченої груші та морки | 55 | 77 |
Пудинг із сиру кисломолочного (запечений) | 77 | 100 |
Соус яблучний | 22 | 31 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Бутерброд з сиром твердим | 30/5 | 30/7 |
Обід |
Салат з буряком та сухариками (до 15 квітня) | 50 | 75 |
Огірок свіжий (з 15 квітня) | 20 | 25 |
Суп польовий ізсметаною | 150/4 | 200/5 |
Фалафель | 77 | 96 |
Фіш-боли в томатному соусі | 50/27 | 75/41 |
Компот із суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря |
Салат з зеленого горошку з цибулею/ салат із свіжих огірків | 40/25 | 55/30 |
Запіканка макаронна з м'ясом яловичини | 150 | 200 |
Сік томатний | 120 | 180 |
Фрукти за сезоном (апельсин) | 60 | 80 |
Енергетична цінність (ккал) | 1133,38 | 1379,72 |
СЕРЕДА Третій тиждень
Найменування продуктів | Вихід, г (ясла) | Вихід,г ( сад ) |
Сніданок |
Морква припущена / Огірок свіжий | 50/20 | - |
Огірок солоний / Огірок свіжий | | 25/25 |
Макаронні вироби відварні з вершковим маслом | 90 | 112 |
Кури з яблуками в сметані | 30/30 | 40/40 |
Компот із свіжих яблук | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном (груша) | 27 | 36 |
Обід |
Буряк тушкований з яблуками в сметанному соусі (до 15 квітня) | | |
Огірок свіжий (з 15 квітня) | | |
Борщ із шпинатом | 150 | 200 |
Каша кукурудзяна в'язка | 82 | 103 |
Тюфтелька куряча (з овочами) | 66/24 | 88/32 |
Напій лимонний з родзинками | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря |
Омлет з морквою | 60 | 60 |
Каша гречана рідка молочна | 150 | 200 |
Чай | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом | 50 | 70 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1155,13 | 11456,02 |
ЧЕТВЕР Третій тиждень
Найменування продуктів | Вихід, г (ясла) | Вихід,г ( сад ) |
Сніданок |
Салат моркв’яно-яблучний з горіхами | 60 | 80 |
Пудинг сирно-морквяний з фруктовим соусом ( вишня або смородина) | 100/30 | 125/40 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Бутерброд з маслом вершковим і твердим сиром | 30/3/5 | 30/3/7 |
Обід |
Салат український /салат з редису та зеленої цибулі | 50/38 | 50/48 |
Суп-харчо | 150 | 200 |
Товчанка | 90 | 113 |
Котлета рибна любительська | 59 | 88 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря |
Вінегрет (до 15 квітня) | 75 | 100 |
Салат Полонинський (з 15 квітня) | 40 | 54 |
Вареники з вареним курячим м’ясом | 81 | 108 |
Кефір | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном (банан) | 60 | 80 |
| | |
Енергетична цінність (ккал) : | 1248,82 | 1488,00 |
П’ЯТНИЦЯ Третій тиждень
Найменування продуктів | Вихід, г (ясла) | Вихід,г ( сад ) |
Сніданок |
Гарбуз припущений | 45 | 60 |
Каша пшенична в'язка | 90 | 113 |
Паличка куряча | 45 | 60 |
Компот із вишні (свіжомороженої) | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном (яблуко) | 27 | 36 |
Обід |
Салат із овочів та солодкого перцю | 40 | 55 |
Суп селянський з перловою крупою та сметаною | 150/5 | 200/7 |
Пюре з бобових (горох або сочевиця) | 90 | 113 |
Курячий шніцель | 45 | 60 |
Кисіль вишневий | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря |
Мус яблучний з фруктовим соусом (свіжозаморожена вишня) | 97/22 | 134/30 |
Плов фруктовий | 100 | 120 |
Йогурт | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном (банан) | 27 | 36 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1253,03 | 1562,20 |
ПОНЕДІЛОК Четвертий тиждень
Найменування продуктів | Вихід, г (ясла) | Вихід,г ( сад ) |
Сніданок |
Салат із зеленого горошку з цибулею /Огірок свіжий | 40/20 | 55/25 |
Суфле яєчне | 75 | 75 |
Макаронні вироби відварені з маслом | 80 | 100 |
Чай трав’яний | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном (апельсин) | 27 | 36 |
Обід |
Салат із свіжих томатів з солодким перцем | 60 | 80 |
Суп із сочевиці | 150 | 200 |
Картопля тушкована з цибулею та томатом | 100 | 125 |
Мафіни з овочами та твердим сиром (свинина або яловичина) | 63 | 84 |
Компот із суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря |
Капуста смажена в сухарях | 23 | 30 |
Каша ячнева в’язка | 82 | 103 |
Гуляш з м’яса курки | 58 | 77 |
Компот із свіжих яблук | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном (банан) | 60 | 80 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1154,74 | 1474,32 |
ВІВТОРОК Четвертий тиждень
Найменування продуктів | Вихід, г (ясла) | Вихід,г ( сад ) |
Сніданок |
Гарбуз запечений з яблуками | 45 | 60 |
Гратен «Зебра» | 80 | 100 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Бутерброд з твердим сиром | 30/5 | 30/7 |
Обід |
Салат з варених овочів | 41 | 55 |
Суп гречаний | 150 | 200 |
Бобові з цибулею (горох або сочевиця) | 88 | 110 |
Рулет рибний | 55 | 82 |
Компот із вишні (свіжомороженої) | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря |
Салат із редису та свіжих огірків | 50 | 60 |
Макарони відварені з овочами | 100 | 125 |
Котлета натуральна з м'яса індика панірована в сухарях | 48 | 64 |
Узвар | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном (груша) | 60 | 80 |
Енергетична цінність (ккал) | 1135,75 | 1427,9 |
СЕРЕДА Четвертий тиждень
Найменування продуктів | Вихід, г (ясла) | Вихід,г ( сад ) |
Сніданок |
Теплий салат з цвітної капусти та овочів /салат з капусти та кропу | 50/30 | 50/45 |
Каша вівсяна в’язка | 82 | 103 |
Пудинг із м’яса курки | 60 | 80 |
Сік томатний | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном (груша) | 27 | 36 |
Обід |
Салат український | 65 | 90 |
Борщ по-бахмацьки | 150 | 200 |
Плов з м’яса курки | 110 | 146 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря |
Морква припущена | 50 | 70 |
Омлет з твердим сиром | 57 | 57 |
Локшинник з фруктами | 140 | 175 |
Йогурт питний | 100 | 125 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1208,25 | 1473,20 |
ЧЕТВЕР Четвертий тиждень
Найменування продуктів | Вихід, г (ясла) | Вихід,г ( сад ) |
Сніданок |
Салат з запеченої груші та моркви | 55 | 77 |
Львівський сирник з морквою | 100 | 120 |
Соус яблучний | 22 | 31 |
Кисіль молочний | 115 | 160 |
Фрукти за сезоном (банан) | 27 | 36 |
Обід |
Салат Полонинський | 40 | 54 |
Суп гороховий з грінками | 150/13 | 200/13 |
Банош по гуцульські з твердим сиром | 80/4 | 100/5 |
Суфле рибне | 45 | 68 |
Компот із свіжих яблук | 150 | 180 |
Хліб житній | 15 | 15 |
Вечеря |
| | |
Салат з зеленої цибулі з твердим сиром | 40 | 40 |
Каша гречана розсипчаста | 90 | 112 |
Болоньєзе ( з м’яса яловичини) | 64 | 87 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом | 50 | 75 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1214,16 | 1557,72 |
П’ЯТНИЦЯ Четвертий тиждень
Найменування продуктів | Вихід, г (ясла) | Вихід,г ( сад ) |
Сніданок |
Салат із свіжих огірків та зеленої цибулі | 50 | 70 |
Каша пшенична в'язка з морквою | 96 | 125 |
Філе м’яса курки запечене під сиром | 55 | 74 |
Чай трав’яний | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Обід |
Салат із свіжих томатів з солодким перцем | 60 | 80 |
Суп овочевий із сметаною | 150/4 | 200/5 |
Булгур з овочами | 90 | 105 |
Курячий шніцель | 45 | 60 |
Компот із апельсинів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря |
Салат моркв’яно-яблучний з горіхами | 60 | 80 |
Каша пшоняна з фруктами | 110 | 143 |
Шарлотка яблучна | 65 | 90 |
Сік фруктовий | 120 | 180 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1236,00 | 1639,00 |