ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТИЖНЕВЕ МЕНЮ (на весняний період)

для закладів дошкільної освіти Черкаської міської ради

для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) загального типу

для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу

для закладів дошкільної освіти комбінованого типу (ясла-садок)

для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) спеціального типу

для закладів дошкільної освіти (дитячий садок) спеціального типу

ПОНЕДІЛОК Перший тиждень

Найменування продуктів Вихід, г (ясла) Вихід,г ( сад )
Сніданок
Буряк тушкований з чорносливом (до 15 квітня) 34 47
Огірок свіжий (з 15 квітня) 20 25
Каша кукурудзяна розсипчаста 90 113
Чахохбілі з м’ясом курки 32/45 45/60
Сік фруктовий 120 180
Бутерброд з маслом вершковим і твердим сиром 30/3/5 30 / 3/7
Фрукти за сезоном (апельсин) 27 36
Обід
Теплий салат з цвітної капусти та овочів /салат з капусти та кропу 50/30 50/45
Суп гороховий з грінками 150 /15 200 /15
Пиріг пастуший (м'ясо яловичини ) 140 187
Компот із суміші сухофруктів 150 180
Хліб житній 15 15
Вечеря
Суп молочний з макаронами 150 200
Шарлотка яблучна 65 90
Чай з лимоном 150/3 180/5
Фрукти за сезоном (банан) 27 36
Енергетична цінність (ккал) : 1125,72 1344,72

ВІВТОРОК Перший тиждень

Найменування продуктів Вихід, г (ясла) Вихід,г ( сад )
Сніданок
Морква тушкована з курагою 53 70
Вареники ліниві з сиром кисломолочним 120 150
Соус фруктовий (із вишні свіжомороженої) 22 30
Йогурт питний 100 125
Фрукти за сезоном (банан) 27 36
Обід
Капуста тушкована / салат з свіжої капусти, огірків та кропу 38/50 50/70
Суп - пюре з квасолі із сметаною 150/4 200/6
Каша пшенична розсипчаста з цибулею 97 121
Шніцель рибний натуральний 47 70
Узвар 150 180
Хліб житній 30 30
Вечеря
Салат з варених овочів /салат з редису та свіжих огірків 41/50 55/63
Каша гречана розсипчаста 90 113
Тефтелька куряча (з овочами) 66 /24 88 /32
Сік томатний 120 180
Хліб житній 30 30
Фрукти за сезоном (яблуко) 60 80
Енергетична цінність (ккал) : 1305,05 1647,00

СЕРЕДА Перший тиждень

Найменування продуктів Вихід, г (ясла) Вихід,г ( сад )
Сніданок
Салат з зеленого горошку з цибулею 40 55
Яєчна кашка 52 52
Фузілі з сиром твердим 90/7 113/9
Чай з лимоном 150/3 180/5
Фрукти за сезоном (банан) 60 80
Обід
Ікра з моркви / салат зі свіжих огірків та зеленої цибулі 65/50 81/70
Борщ полтавський з галушками 150/27 200/36
Каша рисова розсипчаста 82 103
Котлета рублена з м’яса курки 58 77
Компот із свіжих яблук 150 180
Хліб житній 30 30
Вечеря
Капуста смажена в сухарях /салат із зеленої цибулі з твердим сиром 24/40 -
Салат з квашеної капусти і яблук /салат із зеленої цибулі з твердим сиром - 50/40
Каша кукурудзяна розсипчаста 90 113
Кури з яблуками в сметані 30/30 40/40
Компот із суміші сухофруктів 150 180
Хліб житній 30 30
Енергетична цінність (ккал) : 1256,22 1607,97

ЧЕТВЕР Перший тиждень

Найменування продуктів Вихід, г (ясла) Вихід,г ( сад )
Сніданок
Морква припущена із родзинками 60 80
Локшинник з сиром кисломолочним 115 150
Соус молочний 15 20
Кефір 100 125
Фрукти за сезоном (груша) 27 36
Обід
Салат з яйцем, сиром та кип’яченою сметаною 50 50
Суп гречаний 150 200
Товчанка 112 140
Фіш-боли в томатному соусі 50/27 75/41
Компот із плодів сушених (кураги) 150 180
Хліб житній 30 30
Вечеря
Салат з варених овочів/огірок свіжий 41/20 55/25
Каша ячна в’язка 82 103
Курка по-італійські (підлива) 36/10 48/13
Компот із вишні (свіжомороженої) 150 180
Хліб житній 30 30
Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом 50 70
Енергетична цінність (ккал) : 1131,20 1430,60

П’ЯТНИЦЯ Перший тиждень

Найменування продуктів Вихід, г (ясла) Вихід,г ( сад )
Сніданок
Омлет драчена 46 46
Каша Янтарна з яблучним соусом 100/22 125/31
Какао з молоком 150 180
Фрукти за сезоном ( банан) 60 80
Обід
Салат український /салат з редиски та зеленої цибулі 65/38 90/48
Борщ з квасолею і картоплею зі сметаною 150 /4 200 /5
Булгур з овочами 90 105
М'ясо відварене в кисло – солодкому соусі (свинина) 27 / 23 36 / 31
Компот із свіжих фруктів (яблуко) 150 180
Хліб житній 30 30
Вечеря
Пудинг з цвітної капусти 60 80
Рагу із м’яса курки 31/100 42/134
Напій лимонний з родзинками 150 180
Бутерброд з твердим сиром 30/5 30/7
Фрукти за сезоном (апельсини) 27 36
Енергетична цінність (ккал) : 1296,70 1642,22

ПОНЕДІЛОК Другий тиждень

Найменування продуктів Вихід, г (ясла) Вихід,г ( сад )
Сніданок
Омлет з морквою 60 60
Плов фруктовий ( яблука, курага,родзинки) 100 120
Йогурт питний 100 125
Фрукти за сезоном (банан) 27 36
Обід
Салат з зеленого горошку з цибулею 40 55
Борщ український 150 200
Каша гречана розсипчаста 90 113
Шніцель зі свинини або яловичини 60 80
Узвар 150 180
Хліб житній 30 30
Вечеря
Салат з буряком та сухариками (до 15 квітня) 50 75
Свіжий огірок (з 15 квітня) 20 25
Фузіллі з твердим сиром 90/7 113/9
Пудинг із м’яса курки 60 80
Компот із свіжих яблук 150 180
Хліб житній 30 30
Фрукти за сезоном (апельсин) 27 36
Енергетична цінність (ккал) : 1369,81 1681,02

ВІВТОРОК Другий тиждень

Найменування продуктів Вихід, г (ясла) Вихід,г ( сад )
Сніданок
Гарбуз запечений з яблуками 45 60
Запіканка рисова з сиром кисломолочним 100 130
Соус молочний 15 20
Кефір 100 125
Фрукти за сезоном(банан) 27 36
Обід
Салат з буряка та грецького горіха ( до 15 квітня) 30 50
Салат з капусти та кропу (з 15 квітня) 30 30
Суп із цвітної капусти зі сметаною 150/5 200/8
Пюре з бобових(гороху або сочевиці) з вершковим маслом 90 113
Тефтелі БЕЛІП в сметанно-томатному соусі 60/20 90/30
Сік фруктовий 120 180
Хліб житній 30 30
Вечеря
Пюре морквяне /салат із свіжих огірків 54/25 73/30
Каша вівсяна в'язка 82 103
Чахохбілі з куркою 32/45 43/60
Чай з лимоном 150/3 180/5
Бутерброд з маслом вершковим і твердим сиром 30/3/5 30/3/7
Енергетична цінність (ккал) : 1270,49 1689,62

СЕРЕДА Другий тиждень

Найменування продуктів Вихід , г (ясла) Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Капуста тушкована /салат із свіжої капусти, огірків та кропу 38/50 50/70
Різотто з зеленим горошком та твердим сиром 80/3 100/5
Тефтелька куряча (з овочами) 64/24 88/32
Сік томатний 120 180
Бутерброд з твердим сиром 30/5 30/7
Фрукти за сезоном (яблуко) 27 36
Обід
Теплий салат із овочів з цвітною капустою / салат з редису та зеленої цибулі 50/38 50/48
Суп з макаронними виробами та картоплею 150 200
Картопля відварна з вершковим маслом 88 110
Биточки парові (з м’яса яловичини) з соусом молочним 60/15 80/20
Компот із сухофруктів 150 180
Хліб житній 30 30
Вечеря
Суфле яєчне 75 75
Вареники з вишнями(свіжомороженими) 85 115
Какао з молоком 150 180
Фрукти за сезоном(банан) 60 80
Енергетична цінність ( ккал) : 1160,16 1439,97

ЧЕТВЕР Другий тиждень

Найменування продуктів Вихід, г (ясла) Вихід,г ( сад )
Сніданок
Салат з зеленого горошку з цибулею/ Свіжий огірок 40/20 55/25
Каша ячна розсипчаста з цибулею 96 120
Суфле рибне 45 68
Компот із вишні (свіжоморожених) 150 180
Хліб житній 30 30
Фрукти за сезоном (яблуко) 27 36
Обід
Буряк тушкований з чорносливом (до 15 квітня) 34 47
Салат зі свіжої капусти з кропом (з 15 квітня) 32 45
Суп-харчо 150 200
Булгур з овочами 90 105
Котлета рублена з м’яса курки 58 77
Напій лимонний з родзинками 150 180
Хліб житній 30 30
Вечеря
Морква тушкована з курагою 53 70
Сирний чізкейк із шоколадним соусом 122/20 155/35
Какао з молоком 150 180
Фрукти за сезоном (банан) 60 80
Енергетична цінність (ккал) : 1217,25 1575,35

П’ЯТНИЦЯ Другий тиждень

Найменування продуктів Вихід, г (ясла) Вихід,г ( сад )
Сніданок
Салат з яйцем, сиром та кип’яченою сметаною 50 50
Каша пшенична в’язка 90 113
Биточокрублений з м’яса курки паровий 58 77
Чай байховий 150 180
Хліб житній 30 30
Фрукти за сезоном (яблуко) 27 36
Обід
Вінегрет (до 15 квітня) 75 100
Огірок свіжий (з 15 квітня) 20 25
Суп болгарський зсметаною 150/4 200/5
Каша гречана розсипчаста 82 103
Оладки курячі з цибулевим соусом 70/11 93/15
Кисіль вишневий (вишня свіжозаморожена ) 150 103
Хліб житній 30 30
Вечеря
Каша «Янтарна» (із пшона і яблук) 100 125
Шарлотка яблучна 67 90
Компот із суміші сухофруктів 150 180
Енергетична цінність (ккал) : 1227,20 1548,20

ПОНЕДІЛОК Третій тиждень

Найменування продуктів Вихід, г (ясла) Вихід,г ( сад )
Сніданок
Горошок овочевий відварний/ салат з редису та зеленої цибулі 40/38 53/48
Омлет з твердим сиром 57 57
Макаронні вироби відварені з маслом вершковим 90 112
Чай з лимоном 150/3 180/5
Асорті фруктове (банан, апельсин, яблуко) 50 75
Обід
Салат із зеленої цибулі з твердим сиром 40 40
Борщ полтавський з галушками 150/27 200/36
Каша вівсяна в’язка 82 103
Нагетси курячі 56 75
Сік фруктовий 150 180
Хліб житній 30 30
Вечеря
Капуста смажена в сухарях / огірок свіжий 24/20 32/25
Картопля тушкована з цибулею та томатом 100 125
Шніцель зі свинини 60 80
Компот із вишні (свіжозамороженої) 150 180
Хліб житній 30 30
Енергетична цінність (ккал) : 1306,70 1632,45

ВІВТОРОК Третій тиждень

Найменування продуктів Вихід, г (ясла) Вихід, г ( сад )
Сніданок
Салат з запеченої груші та морки 55 77
Пудинг із сиру кисломолочного (запечений) 77 100
Соус яблучний 22 31
Какао з молоком 150 180
Бутерброд з сиром твердим 30/5 30/7
Обід
Салат з буряком та сухариками (до 15 квітня) 50 75
Огірок свіжий (з 15 квітня) 20 25
Суп польовий ізсметаною 150/4 200/5
Фалафель 77 96
Фіш-боли в томатному соусі 50/27 75/41
Компот із суміші сухофруктів 150 180
Хліб житній 30 30
Вечеря
Салат з зеленого горошку з цибулею/ салат із свіжих огірків 40/25 55/30
Запіканка макаронна з м'ясом яловичини 150 200
Сік томатний 120 180
Фрукти за сезоном (апельсин) 60 80
Енергетична цінність (ккал) 1133,38 1379,72

СЕРЕДА Третій тиждень

Найменування продуктів Вихід, г (ясла) Вихід,г ( сад )
Сніданок
Морква припущена / Огірок свіжий 50/20 -
Огірок солоний / Огірок свіжий 25/25
Макаронні вироби відварні з вершковим маслом 90 112
Кури з яблуками в сметані 30/30 40/40
Компот із свіжих яблук 150 180
Фрукти за сезоном (груша) 27 36
Обід
Буряк тушкований з яблуками в сметанному соусі (до 15 квітня)
Огірок свіжий (з 15 квітня)
Борщ із шпинатом 150 200
Каша кукурудзяна в'язка 82 103
Тюфтелька куряча (з овочами) 66/24 88/32
Напій лимонний з родзинками 150 180
Хліб житній 30 30
Вечеря
Омлет з морквою 60 60
Каша гречана рідка молочна 150 200
Чай 150 180
Хліб житній 30 30
Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом 50 70
Енергетична цінність (ккал) : 1155,13 11456,02

ЧЕТВЕР Третій тиждень

Найменування продуктів Вихід, г (ясла) Вихід,г ( сад )
Сніданок
Салат моркв’яно-яблучний з горіхами 60 80
Пудинг сирно-морквяний з фруктовим соусом ( вишня або смородина) 100/30 125/40
Какао з молоком 150 180
Бутерброд з маслом вершковим і твердим сиром 30/3/5 30/3/7
Обід
Салат український /салат з редису та зеленої цибулі 50/38 50/48
Суп-харчо 150 200
Товчанка 90 113
Котлета рибна любительська 59 88
Узвар 150 180
Хліб житній 30 30
Вечеря
Вінегрет (до 15 квітня) 75 100
Салат Полонинський (з 15 квітня) 40 54
Вареники з вареним курячим м’ясом 81 108
Кефір 100 125
Фрукти за сезоном (банан) 60 80
Енергетична цінність (ккал) : 1248,82 1488,00

П’ЯТНИЦЯ Третій тиждень

Найменування продуктів Вихід, г (ясла) Вихід,г ( сад )
Сніданок
Гарбуз припущений 45 60
Каша пшенична в'язка 90 113
Паличка куряча 45 60
Компот із вишні (свіжомороженої) 150 180
Хліб житній 30 30
Фрукти за сезоном (яблуко) 27 36
Обід
Салат із овочів та солодкого перцю 40 55
Суп селянський з перловою крупою та сметаною 150/5 200/7
Пюре з бобових (горох або сочевиця) 90 113
Курячий шніцель 45 60
Кисіль вишневий 150 180
Хліб житній 30 30
Вечеря
Мус яблучний з фруктовим соусом (свіжозаморожена вишня) 97/22 134/30
Плов фруктовий 100 120
Йогурт 100 125
Фрукти за сезоном (банан) 27 36
Енергетична цінність (ккал) : 1253,03 1562,20

ПОНЕДІЛОК Четвертий тиждень

Найменування продуктів Вихід, г (ясла) Вихід,г ( сад )
Сніданок
Салат із зеленого горошку з цибулею /Огірок свіжий 40/20 55/25
Суфле яєчне 75 75
Макаронні вироби відварені з маслом 80 100
Чай трав’яний 150 180
Фрукти за сезоном (апельсин) 27 36
Обід
Салат із свіжих томатів з солодким перцем 60 80
Суп із сочевиці 150 200
Картопля тушкована з цибулею та томатом 100 125
Мафіни з овочами та твердим сиром (свинина або яловичина) 63 84
Компот із суміші сухофруктів 150 180
Хліб житній 30 30
Вечеря
Капуста смажена в сухарях 23 30
Каша ячнева в’язка 82 103
Гуляш з м’яса курки 58 77
Компот із свіжих яблук 150 180
Хліб житній 30 30
Фрукти за сезоном (банан) 60 80
Енергетична цінність (ккал) : 1154,74 1474,32

ВІВТОРОК Четвертий тиждень

Найменування продуктів Вихід, г (ясла) Вихід,г ( сад )
Сніданок
Гарбуз запечений з яблуками 45 60
Гратен «Зебра» 80 100
Какао з молоком 150 180
Бутерброд з твердим сиром 30/5 30/7
Обід
Салат з варених овочів 41 55
Суп гречаний 150 200
Бобові з цибулею (горох або сочевиця) 88 110
Рулет рибний 55 82
Компот із вишні (свіжомороженої) 150 180
Хліб житній 30 30
Вечеря
Салат із редису та свіжих огірків 50 60
Макарони відварені з овочами 100 125
Котлета натуральна з м'яса індика панірована в сухарях 48 64
Узвар 150 180
Фрукти за сезоном (груша) 60 80
Енергетична цінність (ккал) 1135,75 1427,9

СЕРЕДА Четвертий тиждень

Найменування продуктів Вихід, г (ясла) Вихід,г ( сад )
Сніданок
Теплий салат з цвітної капусти та овочів /салат з капусти та кропу 50/30 50/45
Каша вівсяна в’язка 82 103
Пудинг із м’яса курки 60 80
Сік томатний 120 180
Хліб житній 30 30
Фрукти за сезоном (груша) 27 36
Обід
Салат український 65 90
Борщ по-бахмацьки 150 200
Плов з м’яса курки 110 146
Узвар 150 180
Хліб житній 30 30
Вечеря
Морква припущена 50 70
Омлет з твердим сиром 57 57
Локшинник з фруктами 140 175
Йогурт питний 100 125
Енергетична цінність (ккал) : 1208,25 1473,20

ЧЕТВЕР Четвертий тиждень

Найменування продуктів Вихід, г (ясла) Вихід,г ( сад )
Сніданок
Салат з запеченої груші та моркви 55 77
Львівський сирник з морквою 100 120
Соус яблучний 22 31
Кисіль молочний 115 160
Фрукти за сезоном (банан) 27 36
Обід
Салат Полонинський 40 54
Суп гороховий з грінками 150/13 200/13
Банош по гуцульські з твердим сиром 80/4 100/5
Суфле рибне 45 68
Компот із свіжих яблук 150 180
Хліб житній 15 15
Вечеря
Салат з зеленої цибулі з твердим сиром 40 40
Каша гречана розсипчаста 90 112
Болоньєзе ( з м’яса яловичини) 64 87
Узвар 150 180
Хліб житній 30 30
Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом 50 75
Енергетична цінність (ккал) : 1214,16 1557,72

П’ЯТНИЦЯ Четвертий тиждень

Найменування продуктів Вихід, г (ясла) Вихід,г ( сад )
Сніданок
Салат із свіжих огірків та зеленої цибулі 50 70
Каша пшенична в'язка з морквою 96 125
Філе м’яса курки запечене під сиром 55 74
Чай трав’яний 150 180
Хліб житній 30 30
Обід
Салат із свіжих томатів з солодким перцем 60 80
Суп овочевий із сметаною 150/4 200/5
Булгур з овочами 90 105
Курячий шніцель 45 60
Компот із апельсинів 150 180
Хліб житній 30 30
Вечеря
Салат моркв’яно-яблучний з горіхами 60 80
Каша пшоняна з фруктами 110 143
Шарлотка яблучна 65 90
Сік фруктовий 120 180
Енергетична цінність (ккал) : 1236,00 1639,00
Кiлькiсть переглядiв: 73

Коментарi