Шашковий турнір 2021

2021-03-18

/Files/images/muzichniy_kervnik/Fotoram.io.jpg

Шашковий турнір в ДНЗ №37 "Ракета"

Ніхто з батьків не стане сумніватися в необхідності інтелектуального розвитку дітей. Шашки - саме та гра, яка допоможе хлопчикам і дівчаткам виробляти навички логічного мислення, і не тільки. Навчитися грати в них ніколи не пізно, і, до того ж, їх правила дуже прості для засвоєння. Тому багато дітей чудово розбирається в основних принципах даного розумового заняття.

Гра в шашки - це одночасно і спорт, і дозвілля, і творчість. Вона виховує у дітей важливі для майбутнього життя риси характеру, дозволяючи суттєво розвивати здібності мозку мислити і швидко приймати рішення. Не дарма ця древня і мудра гра набула широкого поширення на всіх континентах.

Дітей дуже корисно вчити грати в шашки в силу багатьох причин, в результаті чого у них чудово розвивається: об'ємне мислення; логічний аналіз; увага і пам'ять; здатність швидко концентруватися; самодисципліна; абстрактне мислення; кмітливість; наполегливість і рішучість.

Діти, які вчаться гри у шашки, демонструють добре розвинену творчу уяву, оскільки у грі треба вміти передбачати подальші ходи противника, моделювати ситуації, розробляти відповідні стратегії. Дитина навчається думати образами і запам'ятовувати ці уявні картини, передбачаючи різні варіанти вибору. Крім того, ця гра сприяє розвитку самокритичності, адже, програючи партію в шашки, діти вчаться адекватно реагувати на поразку.

Ось і у нас в садочку діти залюбки граються у шашки, а 18.03.2021 р. відбувся шашковий турнір між старшими дошкільниками групи №4 та групи №8!
Всі діти показали гарні результати і були нагороджені почесними грамотами!
Вітаємо всіх учасників і бажаємо їм подальших успіхів та перемог!!!

Кiлькiсть переглядiв: 92

Коментарi